Реклама

росія здійснила цілеспрямовану повітряну атаку на зернові термінали в портах

19 липня 2023 225 0
Атака росії на зернові порти Одещини
Атака росії на зернові порти Одещини

Вночі 19 липня пошкоджень зазнала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів та перевізників Kernel, Viterra, CMA CGM Group. Про це повідомили у Мінвідновлення.

«Вночі, 19 липня, росія здійснила цілеспрямовану повітряну атаку на зернові термінали в портах. Пошкоджень зазнала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів та перевізників Kernel, Viterra, CMA CGM Group», — зазначається у повідомленні.

Напередодні вночі були атакована портова інфраструктура, яка задіяна в роботі «зернового коридору». В результаті пошкоджено резервуари та причали Одеського порту.

Як зазначив полковник Оперативного командування «Південь» ЗСУ Владислав Назаров, під час масованої дроново-ракетної атаки російсько-окупаційні війська обрали за основний напрямок удару Одеську область.

«Онікси» і Х-22 окупанти спрямували на портову та критичну інфраструктуру. росіяни влучили у зерновий і олійний термінал, пошкодили резервуари та обладнання для завантаження. Там зайнялася пожежа, всі служби працюють над ліквідацією наслідків. Інформація про постраждалих не надходила.

«Вночі 18 та 19 липня росія обстріляла об'єкти портової інфраструктури, які були задіяні в «Зерновій ініціативі». Агресор вкотре довів, що людські цінності для нього порожній звук, довіри до його слів як не було, так і немає. Атаковані зернові термінали та портова інфраструктура в портах Одеса та Чорноморськ. Нічний удар вивів з роботи значну частину зернової експортної інфраструктури порту Чорноморськ. У порту Чорноморська також були знищені 60 000 т зерна, яке мало бути завантажене на великотоннажне судно і відправлене зерновим коридором ще 60 днів тому», — прокоментував Микола Сольський.

Читайте також: Україна, ООН і Туреччина можуть забезпечити роботу зернового коридору без росії  

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама