Реклама

Терористи знову атакували дронами порти на Одещині

2 серпня 2023 149 0
Атака Одещини безпілотниками типу «Shahed-136»
Атака Одещини безпілотниками типу «Shahed-136»

Вночі ворог спрямував ударні БпЛА на південь Одеської області. Внаслідок атаки на об'єктах портової та промислової інфраструктури регіону виниклі пожежі, пошкоджено елеватор. Про це повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Ворог атакував Одещину безпілотниками типу «Shahed-136», випущеними з Азовського моря через Чорне.

«На місці працюють всі відповідні служби. Станом на 05:30 даних про постраждалих не надходило. Остаточні дані та результати бойової роботи будуть від військового командування», — написав голова ОВА.

Як прокоментував Президент Володимир Зеленський, терористи знову били по портах та завдали суттєвих пошкоджень.

«На жаль, є пошкодження. Найсуттєвіші — на Півдні країни. Російські терористи знову били по портах, по зерну, по глобальній продовольчій безпеці. Усі наші оперативні служби спрацювали ефективно. Світ має реагувати. Коли мішенню є цивільні порти, коли терористи свідомо руйнують навіть елеватори — це загроза всім на всіх континентах. Росію можна й треба зупинити», — сказав у зверненні Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 17 липня росія відмовилась продовжити дію зернової угоди та вийшла з домовленостей, після чого президент Володимир Зеленський дав розпорядження МЗС домовитися про продовження угоди між ООН та Туреччиною без участі росії.

Одразу після виходу із зернової угоди росія почала обстрілювати приморські міста, де розташовані українські зерносховища та порти. В результаті атак рф, було пошкоджено та частково знищено 26 об’єктів портової інфраструктури та 5 цивільних суден:

  • 19 липня внаслідок російської атаки було знищено 60 тис. тонн зерна в Чорноморському порту, яке мало бути завантажене на великотоннажне судно і відправлене зерновим коридором ще 60 днів тому. Пошкоджень зазнала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів та перевізників Kernel, Viterra, CMA CGM Group.
  • Вночі 23 липня росія майже 4 години атакувала дронами Shahed-136 порти Дунаю. Внаслідок влучань зруйновано ангар із зерновими, пошкоджено резервуари для збереження інших видів вантажів, в одному із виробничих приміщень сталася пожежа, яку оперативно ліквідували.
  • Вночі 27 липня росія завдала чергового ракетного удару по портовій інфраструктурі Одещини. Внаслідок влучання в одну з адмінбудівель порту загинув охоронець.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама