Реклама

Аграрії Львівщини завершили збір озимого ячменю

7 серпня 2023 73 0
Аграрії Львівщини завершили збір озимого ячменю
Департамент АПК Львівської ОВА

Аграрії Львівщини завершили збирання озимого ячменю, площі якого у сільськогосподарських підприємствах складали 14,8 тис. га. Це 16,5% площ в сегменті озимих зернових культур. Про це повідомили у Департаменті АПК Львівської ОВА.

Як зазначається, озимого ячменю намолочено 79,5 тис. т при урожайності 5,37 т/га. Лідерами зі збору цієї культури стали Львівський і Червоноградський райони. Урожайність у цих районах вища від середньої по області на 12 і 8 відсотків відповідно. 

За даними оперативної інформації, станом на 3 серпня сільгоспвиробники Львівщини обмолотили 28% площ ранніх зернових культур (30,2 тис. га) та намолотили 171 тис. т зерна.

Окрім озимого ячменю обмолочено 93% площ гороху та 20,4% озимої пшениці. З площі 15,3 тис. га озимої пшениці намолочено 91,1 тис. тонн зерна, урожайністю 5,95 т/га.

З групи олійних культур зібрано 63,7% площ озимого ріпаку. За даними моніторингу його намолочено 112,2 тис. т з площі 31 тис. га з урожайністю 3,62 т/га.

«Сільське господарство — «фабрика під відкритим небом», і цьогорічна дощова погода додає немалих випробувань аграріям та впливає на хід збирання ранніх культур, оскільки за темпами збирання площ ми відстаємо на 7% від минулорічних показників. Проте позитивним є те, що урожайність основних ранніх культур є дещо вищою в порівнянні на цю дату минулого року», — прокоментувала хід проведення жнив Тетяна Гетьман, директорка департаменту АПК.

Читати за темою:

 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама