Реклама

Bayer розпочав будівництво насіннєвого заводу на Житомирщині

7 вересня 2023 161 0
Bayer розпочав будівництво насіннєвого заводу на Житомирщині

Bayer розпочав будівництво нового заводу на Житомирщині. Таким чином планується розширити потужності компанії «Монсанто», що входить в структуру Bayer. Про це повідомив голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Інвестиції в проєкт складають понад €60 млн.

«Понад €60 млн додаткових інвестицій під час війни — це найкраще свідчення не лише міжнародної підтримки України, але й того, що великі інвестори вірять у нашу Перемогу», — написав голова ОВА.

Як зауважив Віталій Бунечко, «Монсанто» вже є одним з найбільших насіннєвих заводів у Східній Європі, який забезпечує високопродуктивними гібридами кукурудзи не лише українських фермерів, а й аграріїв Румунії, Угорщини та Франції. Будівництво нових потужностей дозволить підприємству розширити свій потенціал.

«Своєю чергою розширення виробництва — це одночасно створення нових робочих місць на Житомирщині, збільшення податкових надходжень до бюджету, а також валютної виручки, що дуже важливо для української економіки в умовах війни», — додав Віталій Бунечко.

Він зазначив, що за два місяці після початку повномасштабного вторгнення компанія «Монсанто» для підтримки місцевих фермерів, які проводили посівну в надскладних умовах, прийняла рішення про безоплатне виділення їм 140 т насіння кукурудзи.

До слова, компанія Bayer призупинила інвестиційні проєкти на росії та білорусі. Однак, постачання продукції охорони здоров’я та сільського господарства до рф компанією продовжується.

Читайте також: В Україні планують цифровізувати реєстрацію агробізнесу

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама