Наприкінці сезону реалізації виробники підвищили ціни на кавуни

13 вересня 2023 39 0
Наприкінці сезону реалізації виробники підвищили ціни на кавуни

Наприкінці сезону реалізації українським виробникам вдалось підвищити ціни на кавуни. Про це повідомили аналітики EastFruit.

За словами учасників ринку, це вдалось зробити завдяки скороченню пропозиції баштанних на ринку, оскільки сезон реалізації кавунів з місцевих господарств вже входить у фінальну фазу.

Так, згідно з даними моніторингу, лише за минулий тиждень ціни на кавуни в українських господарствах зросли в середньому на 42%. Ціни наразі коливаються в діапазоні 8-15 грн/кг залежно від якості та регіону виробництва.

«Фермери пояснюють зростання цін у цьому сегменті дисбалансом попиту і пропозиції на ринку. Після завершення сезону реалізації середніх сортів пропозиція кавуна різко знизилася, оскільки у багатьох українських баштанників у поточному сезоні виникли проблеми з урожайністю пізніх сортів кавуна. А ось попит на продукцію в останні 2 тижні продовжує стрімко зростати», — зазначили аналітики.

Водночас попри істотне подорожчання в сегменті баштанних, кавуни сьогодні в Україні коштують в середньому на 50% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року.

Читайте також: Кавуни на глині Прикарпаття — історія релокації господарства з Харківщини

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus