Реклама

На Черкащині судитимуть фермера за розорювання кургану

25 вересня 2023 1063 0
На Черкащині судитимуть фермера за розорювання кургану
Kurkul.com

На Черкащині судитимуть фермера, який самовільно зайняв земельну ділянку, що належить до особливо цінних земель. Про це повідомила пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

За даними слідства, 47-річний чоловік, будучи головою одного із фермерських господарств, самовільно зайняв земельну ділянку, знаючи про наявність на ній об`єкта археології — кургану, орієнтовною площею 1,4 га з визначеною охоронною зоною, а також про заборону ведення земельних робіт на території місця розташування об'єкта культурної спадщини.

«Використовуючи сільськогосподарську техніку та навісне оснащення, обвинувачений культивував поверхневий шар ґрунту та висіяв на ній посівний матеріал — зерно кукурудзи», — розповіли у прокуратурі.

За процесуального керівництва прокурорів Звенигородської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя Звенигородщини, який самовільно захопив земельну ділянку, що належить до особливо цінних земель (ч. 2 ст. 197-1 КК України).

Довідково: санкція ч. 2 ст. 197-1 КК України передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або позбавлення волі на строк до двох років.

Читайте також: Прокуратура розірвала договір оренди на 65 га землі, яку незаконно здали в суборенду 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама