Реклама

Через проблеми з реалізацією на Одещині викорчовують виноградники

3 жовтня 2023 91 0
Через проблеми з реалізацією на Одещині викорчовують виноградники

Поганий збут, складна логістика та нестача оборотних коштів змушують виноградарів півдня Одещини зменшувати площі під виноградниками. Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Град».  

«Коли чують, що ми знаходимось за Одесою, по цій трасі ніхто не хоче їхати. Спека… Стояти в пробках з цим виноградом… Там потече, чи пропаде, чи ще щось», — розповіла Наталія Костенко, менеджерка ТОВ «РЕМ», яка має виноградники біля села Нагірне, Ренійської громади на Одещині.

Попри труднощі з логістикою підприємство вже відвантажило свою продукцію невеликими партіями до багатьох регіонів України. Водночас, за словами Наталії Костенко, під час війни продати виноград гуртовими партіями на виноробні заводи майже неможливо.

З цієї причини підприємству минулого року не вдалося продати 400 тонн продукції. Ягоди залишились на кущах. Таким чином подальший розвиток стає неможливим, а виноградники поступово починають скорочуватися.

Зокрема, у ПрАТ «Придунайський», яке знаходиться поблизу міста Рені, до повномасштабної війни було 87 га плодоносних виноградників. Але через проблеми із реалізацією та нестачею коштів на технологічні операції довелось викорчувати близько 20 га. На виноградниках ріс столовий виноград Молдова, Аркадія та інші. 

Читайте також: Українська виноробня виграла золото на конкурсі в Брюсселі

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама