Реклама

Завдяки гранту на Львівщині закладуть новий сад

14 жовтня 2023 109 0
Завдяки гранту на Львівщині закладуть новий сад
Kurkul.com

Від початку дії урядової грантової програми підтримки малого та середнього бізнесу єРобота українським аграріям виплачено 470,5 млн гривень. Зокрема, майже 371,7 млн гривень отримали 99 господарств на розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства та 98,8 млн гривень — 20 підприємців на теплиці.

Повністю цього року виплатили гранти 87 господарствам.

Урядова грантова програма діє з 1 липня 2022 року і передбачає підтримку малого і середнього бізнесу. Серед її переваг — можливість для кожного бажаючого створити чи розвивати власний бізнес за напрямками «Своя справа», «Свій сад», «Своя теплиця», «Новий рівень».

Так, до програми долучився і державний «Укрексімбанк», який з грудня 2022 р. розпочав прийом заявок. Аграрні господарства вже отримали понад 24 млн грн грантової допомоги.

За програмою садівники мають можливість отримати через Банк грант до 10 млн грн (у розмірі до 70% вартості проєкту).

«Укрексімбанк» розглядає для грантового фінансування проєкти висадки та облаштування садів, ягідників, виноградників площею від 1 до 25 гектарів та будівництва модульних теплиць площею до 2,4 га», — розповіли у пресслужбі банку.

Грантові кошти можуть використовуватися для фінансування висадки насаджень або будівництва комплексів, закупівлю посівного матеріалу, добрив, технічного обладнання тощо. Вимоги до заявників включають володіння правом власності на землю або правом користування нею на строк не менше семи років. Строк реалізації грантового проєкту складає 12 місяців із дати отримання грантового фінансування.

Також в банку поділились успішними кейсами отримання грантових коштів. Зокрема, ТОВ «Львівський сад», одержавши фінансування від «Укрексімбанку» обсягом 4,252 млн грн, продовжує радувати якісними екологічними яблуками найулюбленіших сортів і локальні маркети, і покупців у країнах Європейського Союзу, Азії та Близького Сходу.

До слова, у Мінагрополітики відзвітували, що станом на 11 жовтня для ТОВ «Львівський сад» було погоджено грант на створення саду на площі 10,63 га.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама