Позитивна цінова динаміка на ринку живих свиней продовжилась

11 листопада 2023 6204 0
Позитивна цінова динаміка на ринку живих свиней продовжилась
Depositphotos

Перша декада листопада завершується продовженням позитивної цінової динаміки на ринку свиней забійних кондицій. Про це розповіли аналітики Асоціації «Свинарі України».

У ході торгів минулого тижня закупівельні ціни на свинину живою масою в усіх регіонах наблизилися до узгодження: більшість товарних партій цього тижня закуповували по 72-74,5 грн/кг. Хоча епізодично спостерігалися і вищі цінові позначки, регіональні середні ціни зблизилися.

Водночас середньоринкова позначка зупинилася на рівні 73,65 грн/кг, що на 4,1% вище ніж тижнем раніше.

Тим часом аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» прогнозує, що наступного тижня 13-19 листопада ціна на живець свиней буде на рівні 72-73 грн/кг.

«Представники м’ясопереробної галузі відзначають, що перебіг реалізації загалом відповідає сезонним тенденціям відповідного періоду, хоча подекуди спостерігається посилення конкуренції між постачальниками охолодженої свинини», — зазначили в АСУ.

Не дивлячись на це, більшість заготівельників не очікують «розвороту» цінового тренду.

«Так, окремі оператори вважають, що обмеженням для подальшого росту цін слугуватиме менша активність заготівлі сировини м’ясокомбінатами перед зимовими святами. Водночас решта просто озвучують побажання щодо стабілізації цін закупівлі», — додали аналітики.

Читати за темою: Солодко й смачно — як годувати свиней ефективно і вигідно

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus