Реклама

Переговори з польскими перевізниками провалились

14 листопада 2023 112 0
Переговори з польскими перевізниками провалились
Kurkul.com

Представники польських автоперевізників, які блокують кордон з Україною, заявили, що переговори з українськими урядовцями не принесли результату. Про це пише Latifundist.com з посиланням на The Guardian.

У понеділок, 13 листопада, деякі з польських перевізників зустрілися з представниками українського та польського урядів.

«Ми не досягли домовленостей. Українська сторона не бере до уваги наші вимоги», — розповів організатор протесту в прикордонному місті Дорогуськ Рафал Меклер.

Читайте також: Від блокади польського кордону найбільше постраждають дрібні фермери — трейдер

Нагадаємо, польські перевізники почали блокаду кордону з Україною. Уряд отримав через посольство перелік вимог від них:

  • повернути дозвільну систему для українських перевізників на перетин кордону із Польщею, яку скасували із початком «транспортного безвізу» в червні 2022 року;
  • посилити для іноземних перевізників правила перевезень за ЄКМТ та заборонити українським перевізникам реєструвати компанії в Польщі;
  • можливість мати окремі черги на всіх кордонах для порожніх фур, у Є-черзі для авто на номерах ЄС та отримати доступ до української системи «Шлях». 

Раніше голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм заявив, що Україна не має наміру навіть обговорювати повернення до дозвільної системи, що вимагають польські страйкарі-перевізники. Угода про лібералізацію вантажних перевезень була ратифікована та погоджена усіма членами ЄС і підписана між Європейським союзом та Україною, а не якоюсь окремою країною.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама