Реклама

Дрібні фермери можуть отримати допомогу від Mercy Corps

15 листопада 2023 3677 0
Дрібні фермери можуть отримати допомогу від Mercy Corps

Міжнародна гуманітарна організація «Mercy Corps» спільно з Асоціацією «Ягідництво України» започаткували програми підтримки постраждалих від війни фермерських господарств.

Про це повідомляє Mercy Corps.

Так, допомога надаватиметься за чотирма програмами:

  • Фінансова допомога внутрішньо переміщеним особам (ВПО) для відновлення втраченого через війну мікробізнесу та започаткування власної справи.

Середній розмір фінансової допомоги в межах цієї програми складає $1500 у гривневому еквіваленті за актуальним курсом НБУ. Взяти участь у цій програмі можуть ВПО, які знаходяться у Дніпропетровській області (за винятком районів, де проходять активні бойові дії, а також районів з обмеженим доступом або високим ризиком для життя та ведення підприємницької діяльності) та планують підвищити свій дохід за допомогою підприємницької діяльності.

Взяти участь у цій програмі можуть ті, хто мають статус внутрішньо переміщених осіб, а також місцеві дрібні фермери, чия діяльність значно постраждала внаслідок війни, в Полтавській, Сумській та Чернігівській областях. Середній розмір фінансової допомоги складає $1500 у гривневому еквіваленті за актуальним курсом НБУ.

  • Фінансова допомога малим та середнім фермерським підприємствам для подолання наслідків війни у сільському господарстві.

Взяти участь у цій програмі можуть малі та середні фермерські підприємства, які знаходяться у Київській, Полтавській, Сумській та Чернігівській областях та залучають (або планують залучити) сільські домогосподарства або дрібних фермерів до своєї бізнес-моделі. Середній розмір фінансової допомоги складає $40000 у гривневому еквіваленті за актуальним курсом НБУ. Одержувач коштів має здійснити облік, повний розрахунок та оплату всіх податків відповідно до чинного законодавства України.

  • Фінансова допомога для малого та середнього бізнесу, який вже релокований, або знаходиться в процесі релокації через війну.

Пріоритет надається тим бізнесам, які релокувалися, або знаходяться в процесі релокації до Київської, Івано-Франківської, Львівської та Тернопільської областей та потребують коштів для відновлення або розширення свої діяльності на новому місці. Програма допоможе бізнесу адаптуватися до мінливих умов та створити або зберегти робочі місця для постраждалого внаслідок бойових дій населення та внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Середній розмір фінансової допомоги складає $20000 у гривневому еквіваленті за актуальним курсом НБУ, яка надається на придбання основних засобів.

Щоб стати учасником програм необхідно подати заявку на участь після обов’язкової реєстрації на головній сторінці

Читайте також: 2024 рік для фермерів буде найскладнішим за всю історію незалежної України — USAID

 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама