Реклама

Болгарія почала погоджувати експортні ліцензії для українських виробників соняшника

19 грудня 2023 1198 0
Болгарія почала погоджувати експортні ліцензії для українських виробників соняшника
Kurkul.com

Болгарія почала погоджувати експортні ліцензії для українських виробників соняшника. Про це під час конференції Victory Harvest розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич, пише Kurkul.com.

У середині грудня Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський провів онлайн-зустріч з Міністром сільського господарства та продовольства Республіки Болгарія Кирилом Ватєвим. Сторони обговорили питання експорту української аграрної продукції до Болгарії. Зокрема, початок постачання соняшнику за ліцензіями

Раніше ми писали, що певна частина виробників законтрактувалися на Болгарію з поставкою соняшнику на січень-лютий. Ціни соняшнику наприкінці минулого тижня з доставкою до заводу в Україні торгувалися в межах $330-340/т (еквів. без ПДВ). Останні угоди на соняшник з доставкою до Болгарії укладалися на рівнях $405-415/т.

Також Маркіян Дмитрасевич додав, що очікується позитивний результат щодо Румунії.

«Нас чекають тяжкі переговори у 2024 році. Ми бачимо напруження у відносинах з Польщею, Угорщиною, Словаччиною, дещо краще ситуація з Румунією. Буде результат в найближчі тижні, ми чекаємо їх схвалення. Тиск буде посилюватися, на агро зокрема. Передусім, бо очікуються вибори до Європарламенту», — зазначив Маркіян Дмитрасевич.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама