Підписання законопроєкту про легалізацію медичного канабісу розблоковано

16 січня 2024 70 0
Підписання законопроєкту про легалізацію медичного канабісу розблоковано
Depositphotos

Сьогодні, 16 січня, Верховна Рада розблокувала підписання законопроєкту №7457 «Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни».

Про це повідомив нардеп від фракції «Голос» Ярослав Железняк повідомив у Telegram.

Він зазначив, що постанова №7457п про скасування рішення про прийняття відповідного закону не набрала мінімально необхідної кількості голосів, після цього документ можна відправити на підпис президенту. 

До слова, Закон набуде чинності через пів року після його опублікування. Відповідно це буде друге півріччя 2024 року.

Нагадаємо, у першому читанні Рада проголосувала за законопроєкт ще на початку липня 2023 р. Друге читання законопроєкт пройшов у грудні 2023 р.

Згодом народні депутати із парламентської фракції «Всеукраїнське об‘єднання «Батьківщина» зареєстрували у Верховній Раді проєкт постанови про скасування рішення ВР щодо ухвалення цього закону.

До слова, законопроєкт передбачає:

  • вирощування рослин роду конопель (Cannabis) для медичних, промислових цілей, у науковій та науково-технічній діяльності;
  • маркування кожної партії та одиниці фасованої продукції унікальним штрих-кодом;
  • ведення електронного реєстру обліку переміщення сортів рослин роду коноплі (Cannabis) для медичних цілей, або вироблених з них лікарських засобів на всіх етапах обороту.

Медичний канабіс допомагає здолати наслідки хіміотерапії, ефективний при ПТСР у військових, допомагає пацієнтам з хворобою Паркінсона та забезпечує прийнятну якість життя у невиліковних пацієнтів.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus