Реклама

Аграрії трьох прифронтових областей можуть отримати модульні зерносховища через ДАР

19 січня 2024 468 0
Аграрії трьох прифронтових областей можуть отримати модульні зерносховища через ДАР
Kurkul.com

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України продовжили реєстрацію на отримання модульних зерносховищ для фермерів Херсонської області. Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Також у Державному аграрному реєстрі (ДАР) відкрито реєстрацію для сільгоспвиробників із Миколаївської та Харківської областей.

«Для участі у програмі фермерам необхідно мати щонайменше 100 га земель в офіційному обробітку у зазначених областях та використовувати отримані сховища для зберігання власно вирощеної продукції. Перевага при відборі заявок надаватиметься підприємствам, які встановлюватимуть модульні зерносховища на території Миколаївської, Харківської чи Херсонської областей», — пояснили у відомстві.

Нагадаємо, реєстрація на участь в акції для аграріїв Херсонщини стартувала ще 4 січня. Наразі в ДАР отримано 114 заявок.

Очікується, що загалом у межах ініціативи буде розподілено 244 модульних зерносховищ. Місткість наданих одиниць зберігання залежатиме від площі орних земель в обраних областях, та становитиме:

  • господарства, які обробляють від 100 до 199 га землі у зазначених областях, зможуть отримати модульне зерносховище місткістю 300 тонн;
  • господарства, які обробляють від 200 до 399 га землі — зерносховище місткістю 500 тонн;
  • господарства, які обробляють понад 400 га землі, зможуть отримати модульне зерносховище місткістю 1000 тонн.

Заявки приймаються до 4 лютого 2024 року. Після обробки та аналізу всіх отриманих заявок, учасники програми отримають підтвердження допомоги через ДАР та будуть повідомлені про час доставки.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама