В Україні планують спростити зміну цільового призначення землі

30 січня 2024 7478 0
В Україні планують спростити зміну цільового призначення землі
Kurkul.com

Аграрний комітет Верховної Ради схвалив до другого читання законопроєкт №9627, який спрощує зміну цільового призначення земельних ділянок з сільськогосподарських на промислові. Про це пише AgroPolit.com.

Законопроєкт дозволить скоротити час, необхідний для зміни цільового призначення земельних ділянок під будівництво енергетичних та промислових об’єктів, зокрема заводів до 1,5 місяців, замість поточних — 1-3 років.

Як підкреслив автор документа нардеп Дмитро Кисилевський, таке рішення стане особливо актуальним в період післявоєнної відбудови країни. Він додав, що українська сторона зможе запропонувати інвесторам швидку та зручну процедуру для виділення земельних ділянок під об’єкти енергетики та промисловості.

«Україна стала на один крок ближче до скасування корупційних схем при зміні цільового призначення землі. Аграрний комітет Верховної Ради підтримав для розгляду у другому читанні законопроєкт №9627. Він передбачає кардинальне спрощення процедури зміни цільового призначення землі з сільськогосподарської на промислову. Це спрощення дозволить ліквідувати багатомільярдний корупційний ринок для чиновників, які поколіннями заробляли на «прискоренні» дозволів», — зазначив Дмитро Кисилевський.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus