Реклама

Польські фермери знову погрожують заблокувати дороги та прикордонні пункти пропуску

2 лютого 2024 55 0
Польські фермери знову погрожують заблокувати дороги та прикордонні пункти пропуску
Depositphotos
  • Польскі фермери планують відновити протести
  • Початок страйку запланований на 9 лютого
  • Також й угорські фермери готуються протестувати на кордоні з Україною

Польські фермери оголосили загальнонаціональний страйк із блокадою доріг та прикордонних пунктів пропуску. Він розпочнеться 9 лютого і триватиме до 10 березня. Про це повідомила незалежна профспілка фермерів Солідарність, яка є ініціатором акції протесту.

У профспілці зазначили що пасивність польської влади, декларації про співпрацю з Єврокомісією, заяви про дотримання всіх рішень ЄК щодо імпорту сільськогосподарської продукції та харчових продуктів з України «не залишають нам іншого вибору, окрім як оголосити загальний страйк».

Акція протесту передбачає блокування всіх прикордонних переходів між Польщею та Україною, а також доріг та автомагістралей у всій країні.

Водночас Державна прикордонна служба України (ДПСУ) поки що не отримувала від Польщі офіційного підтвердження інформації про можливе повторне блокування кордону польськими фермерами.

«У відкритих джерелах ми також бачили цю інформацію, але від колег — польських прикордонників — ми поки що не отримували якогось офіційного підтвердження того, що таке може статися », — сказав представник ДПСУ Андрій Демченко.

Також наступної п’ятниці угорські фермери готуються протестувати на кордоні з Україною в районі міста Захонь проти продовження Євросоюзом пільгового режиму торгівлі з Україною, зокрема для зернових. 

Нагадаємо, вчора, 1 лютого, на саміті Євросоюзу в Брюсселі протестували фермери, щоб домогтися більшої допомоги на тлі підвищення податків, зростання витрат та дешевого імпорту агропродукції.

Участь в протесті брали фермери з Бельгії, Франції, Італії, Іспанії. За повідомленням поліції, близько 1300 тракторів заблокували дороги Брюсселя. Також сільгоспвиробники закидали Європарламент яйцями, запалили біля будівлі багаття та запускали феєрверки.

Виконано за допомогою Disqus

Реклама