Ранні зернові сіють повільніше, ніж торік

4 квітня 2016 85 0
Темпи посіву ранніх зернових відстають від торішніх
mip.com.uaТемпи посіву ранніх зернових відстають від торішніх

Через прохолодну весну темпи посіву ранніх зернових та зернобобових відстають від торішніх по всій Україні, пише прес-служба Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ).

На кінець березня було засіяно 49% прогнозованих площ під ярим ячменем, 42% — вівсом, 71% — горохом. Найнижчі темпи посіву ярих зернових та зернобобових спостерігаються у природно-кліматичних зонах Полісся та Лісостепу. «Темпи посіву ячменю на Поліссі, порівняно з відповідним періодом минулого року, знизилися на 11%, у Лісостепу — на 20%, у а в Степу темпи випереджають торішні на 3%», — сказано у повідомленні.

Також додається, що вівса у зоні Полісся на кінець березня посіяли менше на 9%, ніж торік, у Лісостепу — на 14%, Степу — 11%. Посів гороху у Поліссі відстають на 29%, Лісостепу — на 27%, Степу — на 6%.

«Експерти УКАБ прогнозують, що обмежений запас вологи у ґрунті та нижчий темп посіву цих культур у цьому році, порівняно із минулим роком, можуть зумовити зменшення потенційної врожайності на 10% та відповідно зниження валового збору на 0,5 млн т», — йдеться у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus