Зловмисники зазіхнули на збіжжя Аграрного фонду вартістю 150 млн грн

5 квітня 2016 37 0
СБУ попередила заволодіння збіжжям Аграрного фонду на 150 млн грн
olx.uaСБУ попередила заволодіння збіжжям Аграрного фонду на 150 млн грн

Співробітники Служби безпеки України викрили механізм привласнення державного елеватора у районі проведення антитерористичної операції, на якому зберігалося 45 тис. т пшениці «Аграрного фонду», пише прес-служба Служби безпеки України (СБУ).

Комерсанти, зареєстровані у тимчасово окупованих терористами районах, через донецький суд здійснили на основі фіктивних документів перереєстрацію державного елеватора. Майновий комплекс оціночною вартістю у 33 млн грн був розташований на підконтрольній українській владі території. Зловмисники планували згодом привласнити та вивезти державне зерно до так званого «ДНР/ЛНР».

«За матеріалами СБУ суд прийняв рішення про накладання арешту на майно елеватора. «Аграрному фонду» забезпечена можливість перевезти пшеницю вартістю понад 150 млн грн в інші складські приміщення», — сказано у повідомленні.

Також додається, що відкрито кримінальне провадження за статтями 190 та 191 Кримінального кодексу України. СБ України спільно з Генпрокуратурою проводить оперативно-слідчі дії для повернення елеватора до державної власності та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до цієї оборудки.

Виконано за допомогою Disqus