На фоні рекордного падіння цін Китай імпортував великі партії кукурудзи з України та США

5 березня 2024 317 0
На фоні рекордного падіння цін Китай імпортував великі партії кукурудзи з України та США

На тлі зростання внутрішніх цін Китай закупив великі партії фуражного зерна. Про це пише Kurkul.com з посиланням на Bloomberg.

Як зазначає видання, протягом останніх двох тижнів було придбано понад 20 партій фуражного зерна, зокрема щонайменше 10 вантажів української кукурудзи, скориставшись зниженням цін до найнижчого рівня за понад три роки.

За даними поінформованих джерел агентства, нещодавно країна законтрактувала постачання кукурудзи, сорго та ячменю загальним обсягом понад 1,2 млн тонн із розрахунку 60 000 тонн кожної суднової партії вантажу. Серед постачальників фігурують, зокрема, США та Україна.

«Постачання включають мінімум 10 вантажів української кукурудзи, переважно із доставкою у березні-травні, щонайменше п'ять вантажів американського сорго та шість партій ячменю різних країн походження із таким самим терміном доставки», — йдеться у повідомленні.

Купівельний ажіотаж Китаю відбувається на тлі зростання внутрішніх цін, оскільки Пекін активізував закупівлі зерна у державні резерви, щоб підтримати ринок напередодні посівної.

Тим часом ф'ючерси на кукурудзу на Чикаго впали до найнижчого рівня із 2020 року через значні обсяги постачання провідних експортерів цієї культури — Бразилії та США. Збільшення дисбалансу між місцевим і міжнародним ринками зробило привабливими закупівлі Китаю.

Раніше ми вже писали, що китайські імпортери закупили велику партію фуражної кукурудзи з України. За оцінками трейдерів, було законтрактовано щонайменше 240 тис. т зернової партіями по 60 тис. т кожна.

Читати за темою: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus