Ціни закупівлі живця свиней опустились до 55 грн/кг

29 березня 2024 9899 0
Ціни закупівлі живця свиней опустились до 55 грн/кг
Depositphotos

У кінці березня негативна цінова динаміка на ринку живця стала відчутнішою. Про це розповіли аналітики Асоціації «Свинарі України»

Торги минулої п'ятниці завершилися послабленням цін закупівлі в усіх регіонах країни, тож більшість товарних партій цього тижня закуповували по 55-56 грн/кг. Середньозважена ринкова позначка склала 55,4 грн/кг, що на 11% поступається минулотижневій. 

Таку динаміку представники м'ясопереробки пояснюють ослабленою реалізацією за всіма каналами збуту та напруженістю ситуації в регіонах, що постраждали від нещодавніх обстрілів.

Як зазначили аналітики, хоча переважна частина операторів працює планово, окремі заготівельники були змушені зменшити об'єми закупівлі, інші — відзначають посилення конкуренції між постачальниками охолодженої свинини.

«Тож, хоча більшість представників м'ясопереробки наразі однозначних очікувань щодо негативного чи позитивного коливання цін також не озвучують, низка операторів все ж сподівається на підвищення ринкової активності через декілька тижнів у міру потепління та наближення до Великодня», — пояснили в АСУ.

Читайте також: Виробник племінних свиней з Київщини планує розширити бізнес

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus