На ринку живих свиней ціни підвищились на 5%

5 квітня 2024 83 0
На ринку живих свиней ціни підвищились на 5%
Depositphotos

На початку квітня ціни на свинину живою масою зміцнилися. Про це свідчать підсумки моніторингу цін Асоціації «Свинарі України».

За підсумками останніх торгів березня ціни на свиней забійних кондицій підвищилися на 2-3 грн/кг: більшість товарних партій цього тижня переважно закуповували по 58-60 грн/кг. 

Поточного тижня середньозважена ціна зупинилася на рівні 58,2 грн/кг, підвищившись на 5% проти попереднього тижня.

Для багатьох заготівельників позитивне коливання цін на живець стало несподіванкою, адже напередодні більшість із них були налаштовані на їх стабілізацію.

«Проте вже у ході перемовин настрої змінилися, а активність заготівельників посилилася на тлі відносної сталості пропозиції кондиційної свинини. Хоча окремі переробники ще не відчули пожвавлення торгівлі і подекуди відзначали наявність перехідних залишків продукції, інші натомість констатували незначне пожвавлення реалізації через потепління та святкування Великодня за західним обрядом», — розповіли в АСУ.

Представники м'ясопереробки переважно стримані у своїх прогнозах, утім ті, хто ділиться ними, очікують подальшого зміцнення цін.

Нагадаємо, в Україні збільшується поголів’я свиней і птиці в усіх категоріях господарств. Зокрема, у порівнянні з попереднім роком кількість свиней зросла на 3%.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus