Повторення високої маржинальності цукрових буряків вже не буде — аграрій

25 квітня 2024 46 0
Повторення високої маржинальності цукрових буряків вже не буде — аграрій

Перевиробництво культур, які традиційно реалізуються в Україні на переробку, впливатиме на ціни. Так, зокрема, було із гречкою. Про це розповів операційний директор компанії ІМК Олександр Вержиховський, пише The Ukrainian Farmer.

«Якщо цього року збільшаться площі під соняшником, це зіграє на руку нашим внутрішнім переробникам. Особливо в сезон, коли невеликі сільгосппідприємства, які потребують оборотних коштів, готові продавати урожай, не маючи можливості притримати його до кращої ціни. Безумовно, це буде тиснути на внутрішньоукраїнські ціни», — зазначив він.

Читати за темою: Через атаки росіян в Україні може зупинитись переробка соняшника

За словами Олександра Вержиховського, велика кількість компаній повернула цукровий буряк в сівозміну.

«Проте, думаю, повторення попередніх сезонів високої маржинальності солодких коренів вже не буде. Зокрема, через внесення Євросоюзом обмежень щодо експорту, під які підпадає цукор. Тому цукровий буряк цього сезону може стати невиграшним квитком для багатьох аграріїв», — зауважив операційний директор компанії ІМК. 

До слова, станом на середину квітня цукрові буряки посіяно на 223,7 тис. га. На Вінниччині, Полтавщині, Хмельниччині та Чернігівщині сівбу ранніх цукрових буряків завершено.

Читайте також: Через забур'яненість врожайність цукрових буряків зменшується на 15-50%

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.

Виконано за допомогою Disqus