Реклама

Як забезпечити ретельний обробіток кожного квадратного сантиметра поля — порада експерта

29 травня 2024 53 0
Як забезпечити ретельний обробіток кожного квадратного сантиметра поля — порада експерта
Компанія Väderstad

Ретельний суцільний обробіток поверхні поля всією шириною захвату та чітке дотримання глибини — є однією із головних вимог до передпосівних культиваторів. Експерти компанії Väderstad пояснюють, як досягти максимально щільного обробітку ґрунту, незважаючи на ширину захвату.

«Культиватори Wil-Rich — професійні високоефективні машини, які мають низку технологічних рішень, що сприяють якісному обробітку ґрунту як за традиційної, так і мінімальної  технології», — пояснюють фахівці. 

Незважаючи на ширину захвату, максимальне значення якого може становити 18,3 м, культиватори Wil-Rich завжди забезпечують ретельний обробіток кожного квадратного сантиметра поля.

«Завдяки підходу Split-the-middle, вдається досягти максимального перекриття між робочими органами, якісно підрізати оброблюваний шар ґрунту, розпушити його на встановлену глибину обробітку й повністю знищити наявну на полі рослинність», — додають у компанії.

Цей підхід означає, що робочі органи кожного наступного ряду працюють посередині необробленої ділянки, залишеної робочими органами, що встановлені на балках попереду.

Усі моделі культиваторів Wil-Rich мають багаторядне розташування робочих органів. Саме це дає змогу розмістити їх на великій відстані один від одного, мінімізувавши у такий спосіб можливість забивання культиватора рослинними рештками.

«При цьому робочі органи закріплено до рами культиватора за допомогою С-подібних стійок із пружинним захистом, що мінімізує можливість пошкодження самих робочих органів опорної конструкції», — додають експерти.

Нагадаємо, для українських аграріїв культиватори Wil-Rich від компанії Väderstad вже доступні до замовлення.

Ірина Кошкіна, Kurkul.com, 2024 р.

Виконано за допомогою Disqus

Реклама