Реклама

Для ефективного захисту аграріям рекомендують використовувати препарати пролонгованої дії

31 травня 2024 56 0
Для ефективного захисту аграріям рекомендують використовувати препарати пролонгованої дії
Kurkul.com

Після завершення дії фунгіцидного протруйника аграріям необхідно обрати ефективні препарати для продовження захисту посівів.

Про це повідомили фахівці компанії Ukravit.

Як зазначають у компанії, завершення дії фунгіцидного протруйника залишає посіви соняшника та сої беззахисними перед потенційними загрозами. Аграріям доведеться докласти зусиль, щоб уберегти врожайність від хвороб. В умовах війни, коли спостерігається вимушена економія на виробничих ресурсах, скорочення обприскувань і нестача людського ресурсу, ситуація ускладнюється. Ці фактори, а також недотримання сівозміни та сприятливі для поширення хвороб гідротермічні умови, створюють підвищений ризик втрат врожаю через хвороби.

Олександр Мигловець, керівник департаменту агротехнологій компанії Ukravit, зазначає, що аграріям доведеться "передати естафету" захисту від хвороб фунгіцидам. Особливу увагу варто звернути на препарати, які одночасно володіють потужною профілактичною дією та здатні швидко локалізувати вже наявні хвороби. Одним із таких високоефективних фунгіцидів є Сінан, що містить піраклостробін (130 г/л) та дифеноконазол (130 г/л).

«Піраклостробін є локально-системною діючою речовиною із трансламінарними властивостями, яка блокує транспорт електронів у дихальному ланцюжку мітохондрій, призводячи до порушення важливих біохімічних процесів у збудниках хвороб. Дифеноконазол, у свою чергу, порушує процес диметилювання при синтезі ергостеролу, забезпечуючи тривалий період захисної дії», — повідомляє екперт.

Фунгіцид Сінан застосовується для контролю основних хвороб соняшника та сої. На посівах соняшника він ефективний проти фомозу, фомопсидозу, альтернаріозу, склеротиніозу, іржі та профілактично проти пероноспорозу. На сої препарат застосовується проти аскохітозу, антракнозу, септоріозу, церкоспорозу, альтернаріозу, борошнистої роси та профілактично проти пероноспорозу. Крім того, Сінан є дієвим рішенням для профілактики та лікування хвороб зернових, ріпаку, кукурудзи, гороху та овочевих культур. Важливим є те, що цей препарат має виражений фізіологічний ефект, що позитивно впливає на стан культур, забезпечуючи їх більш повноцінний ріст і розвиток.

«Аграріям слід уважно обирати препарати для продовження захисту своїх посівів, зважаючи на їхню ефективність та спектр дії. Таким чином, вони зможуть мінімізувати ризики втрат врожаю та забезпечити стабільний розвиток своїх культур», — додає Олександр Мигловець.

© Єлизавета Кудиненко, Kurkul.com, 2024 р.

Виконано за допомогою Disqus

Реклама