Реклама

Підвищення акцизів на пальне найбільше вдарить по дрібному бізнесу — думка

15 червня 2024 235 0
Підвищення акцизів на пальне найбільше вдарить по дрібному бізнесу — думка

Підвищення акцизів на бензин та дизельне пальне — це масований удар по підприємствах малого та середнього бізнесу, які змушені користуватися дизельними генераторами через відключення світла. Про це заявив голова Асоціації власників малого та середнього бізнесу Руслан Соболь.

Він наголосив, що пальне у Європі вже коштує дешевше, ніж в Україні, тож будь-які аргументи щодо того, що збільшення акцизів вимагає ЄС, втрачають свою актуальність.

«Ціни в Європі на пальне нижчі, ніж в Україні. Яке розпорядження Євросоюзу може таке вимагати? Тобто, Євросоюз, дотуючи українську державу, будучи свідомим того, що Україна не може як самостійний міжнародний партнер сьогодні виконувати зобов’язання не те що міжнародні, а й внутрішні, змушує нас підвищити акцизи? Це абсурд», — наголосив Руслан Соболь. 

Нагадаємо, Рада прийняла у першому читанні законопроєкт, через який з 1 липня 2024 року різко збільшується вартість бензину та дизеля для споживачів — як для промисловості, так і для фізичних осіб на АЗС.

Як зазначив засновник групи компанії «Прайм» Дмитро Льоушкін, через підвищення акцизів пальне на АЗС може подорожчати до 75-80 гривень за літр

Станом на 12 червня середня ціна на бензин А-95 на АЗС становить 56,3 грн/л, на дизельне пальне 52,5 грн/л. Від середини травня вартість майже не змінилась.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама