3 тис. аграріїв протестують проти відміни пільгового ПДВ

30 червня 2015 34 0
3 тис. аграріїв протестують проти відміни пільгового ПДВ
Nbnews.com.ua3 тис. аграріїв протестують проти відміни пільгового ПДВ

Під стінами Верховної Ради 30 червня 2015 зібралося близько 3 тис. аграріїв з 24 регіонів України. Причиною масового мітингу стала звістка про те, що сьогодні на розгляд депутатів у ВР буде представлений законопроект №2527 «Про внесення змін до податкового кодексу України» та деяких інших актів, якими, по суті, скасовується пільговий режим сплати ПДВ для агросектору. Про це повідомляє Національний агропрортал Latifundist.com.

Поки документ не зареєстрований в Раді, однак, як стверджують депутати від аграрного комітету, він уже готовий і активно лобіюється Міністерством фінансів.

За словами народного депутата Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Олександра Бакуменка, даний законопроект вже обговорювалося робочою групою в п'ятницю на минулому тижні.

Народний депутат, голова підкомітету з питань економічної та фінансової політики в агропромисловому комплексі Леонід Козаченко додав, що якщо депутати спробують «продавити» цей документ, акція протесту українських аграріїв буде набагато масштабніше, з великою кількістю учасників і залученням агротехніки.

Поки ж аграрії передали Кабміну і депутатам резолюцію від профільних аграрних об'єднань з пропозицією спільно розробити комплексну реформу державної підтримки АПК, яка б забезпечувала динамічне і стабільний розвиток галузі.

Виконано за допомогою Disqus