Аграрії вимагають розробку нової реформи підтримки АПК

30 червня 2015 6 0
Аграрії вимагають розробку нової реформи підтримки АПК
Rbc.uaАграрії вимагають розробку нової реформи підтримки АПК

Аграрії в ході масової акції протесту, яка сьогодні проходить під стінами Верховної Ради, передали Кабінету міністрів і депутатам резолюцію від профільних об'єднань з пропозицією спільно розробити комплексну реформу державної підтримки АПК, яка б забезпечувала динамічне і стабільний розвиток галузі, пише Latifundist.com.

«Ми, представники Всеукраїнського аграрного ради, а також Асоціації свинарів України, Асоціації виробників молока, Асоціації фермерів та приватних землевласників України, інших профільних аграрних об'єднань і аграрії, зібралися, щоб висловити рішучий протест проти можливого ухвалення парламентом проекту закону« Про внесення змін до Податкового кодекс України », підготовленого Міністерством фінансів і, котрий передбачає серед іншого повне скасування спеціального режиму з оподаткування ПДВ діяльності у сфері сільського господарства», — сказано в тексті резолюції.

Документ передбачає 4 пункти. Зокрема, їм пропонується:

  1. Звернеться до Кабміну з рекомендацією не скасовувати пільговий ПДВ;

  2. Висунути вимогу зупинити практику «просування» доленосною для економіки країни рішень без обговорення з громадськістю та нардепами;

  3. Звернеться до парламенту з вимогою ухвалити законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України» щодо справедливих умов для реалізації сільгосппродукції та підтримки безпосередніх сільгоспвиробників, що надає аграріям можливість самим вибирати, використовувати чи ні спеціальний режим оподаткування;

  4. Розробити комплексну реформу державної підтримки АПК, яка б забезпечила динамічний і стабільний розвиток галузі, а також провести її обговорення.

Виконано за допомогою Disqus