Реклама

Фермер з Житомирщини планує запустити комерційну лінію з виготовлення кормів для птиці

18 червня 2024 189 0
Фермер з Житомирщини планує запустити комерційну лінію з виготовлення кормів для птиці

ТОВ «Еко-Ко» з Житомирщини з 2004 р. займається яєчним напрямком птахівництва. Корми для курей на господарстві виготовляють самі.

Про це йдеться у спецпроєкті «Комбікормовий завод за принципом Lego — виробництво яєць на фабриці «Еко-Ко» на Kurkul.com.

Уже понад пів року, як у господарстві працює лінія для виробництва комбікорму Buschhoff, яку встановила компанія «Сій Добро», офіційний представник Buschhoff в Україні

Як розповів директор «Еко-Ко» Віталій Хованський, господарство не має власних земель, тому сировину для виготовлення кормів — кукурудзу, пшеницю, соняшниковий та соєвий шрот — закуповують, як і необхідні премікси. 

«Ми поставили елеватор на 2 тис. т по зернових. І разом з побудовою нового комбікормового комплексу — шість ємностей від Buschhoff по 40 т кожна. Завдяки цьому ми можемо динамічно змінювати підходи та рецептуру. Це дуже зручно, бо залежно від ситуації й потреб ми можемо робити маневри по зернових», — розповів Віталій Хованський. 

Читати за темою: Комбікормовий цех — не мрія, а необхідність для ферми — досвід ФГ Озон

Наразі на «Еко-Ко» корми виготовляють лише для власних потреб. Однак сусідні господарства, які дізналися про новинку, звертаються до фермера з проханням виготовляти комбікорми й для них.

«У нас у планах є запуск комерційної лінійки. Розглядаємо це питання, бо є попит. Сервісні працівники «Сій Добро» оперативно відреагували на нашу потребу додатково встановити пряму лінію відвантаження. На початку ми про це навіть не думали. Бо не було потреби. Зрештою, вже зараз ми робимо комбікорм іншим фермам насипом. Тепер плануємо встановити фасування», — додав Віталій Хованський.

Перш ніж встановлювати комбікормове обладнання, Віталій Хованський радить добре готуватися, вивчати до дрібниць власні потреби, чітко все розраховувати. А фахівці компанії «Сій Добро» допоможуть втілити усі потреби. 

На «Еко-Ко», наприклад,  додатково встановлювали обладнання для підвішування біг-бегів, в яких зберігають монокальційфосфат та м'ясо-кісткове борошно.

«Треба добре розуміти, що саме необхідно вашому господарству, який саме комбікорм робитимете, а вже фахівці компанії виготовляють обладнання за вашими індивідуальними потребами, за потреби модернізують і доукомплектують», — поділився досвідом Віталій Хованський.

Читайте також: Будуємо комбікормовий завод: рекомендації фермерів та поради щодо вибору обладнання

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама