Реклама

За час повномасштабної війни український агросектор зазнав збитків на понад $10 млрд

19 червня 2024 53 0
За час повномасштабної війни український агросектор зазнав збитків на понад $10 млрд
Kurkul.com

За два роки з початку широкомасштабного вторгнення росії прямі збитки агросектору склали понад $10 млрд. Про це повідомив в.о. міністра АПК Тарас Висоцький.

«Через російську агресію українські аграрії зазнали значних втрат. Від знищення сільськогосподарської техніки на загальну суму $5,8 млрд до втрати та руйнування тваринницьких ферм на понад $250 млн. А міжнародні ціни на продовольство у 2022 році зросли приблизно на 35%. Тільки після налагодження нових шляхів експорту вдалося стабілізувати ситуацію. Тому для відновлення українського агросектору необхідна підтримка», — зазначив Тарас Висоцький.

Виконуючий обов’язки міністра наголосив на необхідності довгострокових проєктів з підтримки українського агросектору. Одним з таких є програма фінансової підтримки України від Європейського Союзу Ukraine Facility.

Також Тарас Висоцький підкреслив, що збільшення виробництва продукції з доданою вартістю — це і вклад в енергетичну безпеку України та Європейського Союзу. За його словами, Україна – потенційно може виробляти з різних видів відходів сільськогосподарської діяльності достатньо біоетанолу та біометану.

Крім того, Тарас Висоцький вважає необхідним запровадження пільгового страхування для агровиробників.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама