26 червня 2024, 14:30, Сільгосптехніка

Культиватори Carrier здійснюють інтенсивний обробіток ґрунту за один прохід — Väderstad

Робота з пожнивними рештками — відповідальний процес у формуванні основи для майбутнього врожаю. Процеси подрібнення рослинних решток та їхнє ретельне перемішування з ґрунтом — основа швидкої мінералізації органіки, збереження та накопичення вологи й покращення стану ґрунту в цілому.

Сучасні підходи та техніка для виконання післяжнивного обробітку ґрунту дають змогу це зробити з мінімальними витратами та максимальною ефективністю. Про це Kurkul.com розповіли у пресслужбі Väderstad.

Так, компанія має у своїй лінійці широкий спектр спеціалізованого обладнання, яке відповідає сучасним реаліям господарювання і дає змогу не лише покращити якість обробітку ґрунту, а й значно скоротити виробничі витрати на його здійснення.

Зокрема, дискові культиватори Carrier для ультраповерхневого обробітку ґрунту ефективно подрібнюють та перемішують навіть рештки грубостебельних с/г культур. За словами виробника агрегат може бути додатково оснащено:

  • спеціальними дисками CrossCutter (450 та 510 мм);
  • ножовим котком CrossCutterKnife, який здійснює подрібнення рослинних решток у поперечному відносно руху агрегату напрямку.

Використання CrossCutterKnife дає змогу якісно подрібнити велику кількість рослинних решток і значно знизити витрату палива завдяки відсутності потреби в додаткових проходах полем.

«Крім того, CrossCutterKnife — це оптимальне знаряддя для ефективного та економного подрібнення сидеральних культур, а також створення якісного посівного ложа для ріпаку. Крім цього, його можна використовувати для подрібнення стерні та соломи з метою пришвидшення їхнього розкладання, що є відмінним інструментом у боротьбі та профілактиці розвитку й поширення шкідників у посівах», — додали в пресслужбі. 

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.