Реклама

Через помилки під час обробітку ґрунту аграрії отримали нерівномірні сходи — як уникнути проблеми

15 червня 2024 2399 0
Культиватор для проведення передпосівного обробітку ґрунту Wil-Rich
VäderstadКультиватор для проведення передпосівного обробітку ґрунту Wil-Rich

Помилки під час приготування насіннєвого ложа в процесі сівби — основна причина отримання рваних, нерівномірних сходів із різним розвитком висіяної культури. Про це Kurkul.com розповіли в компанії Väderstad.

Як зазначили фахівці, виправити ці помилки поточного сезону та отримати максимум від кожної насінини вже не вдасться. Проте необхідно зробити висновки і наступного сезону ретельніше підійти до вибору агрегату та підготовки ґрунту перед сівбою.

Так, головні помилки під час проведення передпосівного обробітку ґрунту:

  • занадто ранній вихід машини у поле;
  • висока робоча швидкість;
  • надто глибокий обробіток ґрунту;
  • велика вага культиваторів;
  • недотримання глибини за всією шириною захвату культиватора;
  • багаторазові обробітки, особливо по «незрілому» ґрунту, через те, що в застарілих машинах немає можливості поєднання окремих операцій.

Як зазначили у Väderstad, уникнути цих помилок фермери можуть використовуючи культиватори для проведення передпосівного обробітку ґрунту Wil-Rich. 

До особливостей культиватора виробник відносить розміщення робочих органів на рамі агрегату. Відстань від переднього до заднього ряду кріплення стійок лап є найбільшою і становить 3,6 м.

«Це технологічне рішення забезпечує безперешкодне проходження навіть великої кількості пожнивних решток, що знижує навантаження на трактор і збільшує ефективність роботи агрегату в різних умовах. Відстань між поперечними балками становить 890 мм, а кліренс машини — 600 мм», — пояснили у Väderstad.

Налаштування глибини обробітку здійснюється централізовано, що робить сам процес точнішим, швидшим та зручнішими. Бокові секції культиватора вже в базовій комплектації мають опорні колеса, що встановлено на паралелограмній підвісці. Це робить налаштування культиватора легшим та зручнішим, а обробіток ґрунту — точнішим.

Читайте також: Шведський виробник пропонує аграріям багатофункціональний дисковий культиватор

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама