Реклама

Україна збере більше продовольчої пшениці, ніж фуражної — прогноз

12 липня 2024 148 0
Україна збере більше продовольчої пшениці, ніж фуражної — прогноз
Kurkul.com

Учасники ринку очікують значно кращого рівня протеїну української пшениці у 2024/25 МР, ніж попереднього сезону.

Причина — менше дощів перед збором урожаю порівняно з минулим роком. Про це розповіла Олена Зирянова, брокер Atria Brokers, пише ASAP Agri.

За її словами, поки специфікації пшениці нового врожаю торгуються з тими ж параметрами, що й минулого року. Загалом очікується, що частка продовольчої пшениці порівняно з фуражною пшеницею покращиться порівняно з минулим сезоном (коли частка фуражної оцінюється до 70%).

Тим часом кандидат сільських наук НААН Сергій Авраменко зазначив, що очікує нижчої урожайності озимої пшениці, у порівняні з минулим роком.

«Морози з наступною посухою вразили озиму пшеницю. Середня врожайність по Харківській області становить 3-3,5 т/га. Ще нижча врожайність у Донецькій області та східній частині Дніпровської», — додав науковець.

Також він зазначив, що у західних областях пройшли дощі, тож урожайність пшениці очікується майже вдвічі вищою, але якість буде нижчою. Своєю чергою в центральних, південних і східних областях якість буде кращою, але врожайність буде сильно залежати від сорту. 

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама