Павленко був найкращим аграрним міністром за останнє десятиліття — думка

14 квітня 2016 93 0
Андрій Вадатурський, народний депутат України
Latifundist.comАндрій Вадатурський, народний депутат України

Якщо порівнювати із усіма міністрами аграрної політики та продовольства України за останні 10 років, то Олексій Павленко був найкращим. Таку думку в ексклюзивному коментарі для AgroPolit.com висловив народний депутат від БПП Андрій Вадатурський.

Він підкреслив, що Олексій Павленко провів фундаментальну роботу і запустив багато важливих починань для розвитку аграрного сектору.

«Мене вразило те, що навіть попри те, що він був міністром від партії «Самопоміч», поводився досить незалежно. Незважаючи на політичний тиск і складні переговори, він залишився працювати до останнього. Ми бачили інших міністрів, які їхали, не приходили на роботу, а він продовжував боротися», — повідомив Андрій Вадатурський.

Депутат відмітив, що Олексій Павленко запам'ятався тим, що займався просуванням України за кордоном, відвідав дуже багато форумів, з'їздів, він часто зустрічався з сільгоспвиробниками, асоціаціями, тобто із ним був зворотний зв'язок. За його словами, це дуже важлива риса для міністра — бути доступним і відкритим.

«Вважаю, що оцінити роботу Олексія Павленка поки ще не можемо до кінця, тому що сільське господарство — це інерційна галузь. Дуже шкода, що «сіємо» з одним міністром, а «збираємо врожай» з іншим. При ньому була зроблена фундаментальна праця по розробці Стратегії АПК, яка була створена на аналітичної основі, а не просто з гасел. Це і відрізняє міністерство від парламенту», — підкреслив Андрій Вадатурський.

Виконано за допомогою Disqus