Реклама

Глибоке рихлення рятує поля від водної та вітрової ерозії

14 серпня 2024 116 0
TERRALAND від компанії BEDNAR
TERRALAND від компанії BEDNAR

Директор ФГ «Магнат Агро» Андрій Зайченко убезпечує свої поля від водної та вітрової ерозії глибоким рихленням. Повідомляє Kurkul.com.

Практично від моменту заснування господарства я використовую глибокорозпушувач у якості основного знаряддя для обробітку ґрунту. Спочатку це був саморобний агрегат. Згодом придбав заводський агрегат TERRALAND від компанії BEDNAR.

«Ми маємо поля із досить складним рельєфом із крутими схилами. Тому орати в нашому регіоні категорично протипоказано. В цьому я та деякі мої сусіди переконалися на власному досвіді, а ті, хто продовжує орати, є стабільними постачальниками ґрунту на мої поля. Так от, в себе на полях я ніколи не спостерігаю водної та вітрової ерозії, бо обробляю ґрунт так, що волога миттєво проникає в нижні шари ґрунту, а наявна на поверхні поля навіть невелика кількість рослинних решток, надійно захищає від вітру. А от сусідська оранка постійно «пливе» або ж «летить» і весь ґрунт переноситься до мне. Звісно я цьому тільки радий, але це неправильно», — продовжує Андрій Зайченко. 

TERRALAND від BEDNAR в господарстві придбали випадково. Аналогічна ситуація була і з дискатором SWIFTERDISC, який придбали буквально «навмання». 

«Хотіли мати якийсь універсальний агрегат для післязбирального та перед висівного обробітків ґрунту. Після запиту дилер відразу ж запропонував рішення і надав пропозицію продемонструвати його в роботі. Дуже сподобалися виконання робочого процесу та якість самої машини. Щоправда, спочатку були певні сумніви, адже я хотів купити аналогічний агрегат іншого виробника. Та «НФМ Агро» запропонував кращу комплектацію та вигідніші умови придбання, що й стало вирішальним у прийнятті остаточного рішення. Якими б не були характеристики пропонованої техніки, та фахівці «НФМ Агро» уміють переконувати, вони допомагають обрати найоптимальніший варіант, коли ціна і якість задовольняють на всі «сто». Тож з обох машин преміум класу обрав BEDNAR», — говорить керівник. 

Читайте також: Фермер з Вінниччини завдяки техніці від BEDNAR оптимізував виробничі процеси

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2024 р.

Виконано за допомогою Disqus

Реклама