Реклама

Україна відправила до країн Африки 23 тисячі т кукурудзи

28 серпня 2024 24 0
Україна відправила до країн Африки 23 тисячі т кукурудзи
Мінагрополітики

Україна відправила до країн Африки судно з 23 тис. т кукурудзи. Це стало можливим завдяки програмі Grain from Ukraine. Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Так, 3,8 тис. т зернової попрямує до Мозамбіку та 19,17 тис. т до Малаві.

Як зазначили у відомстві, кукурудза, разом з іншими продуктами, буде використана Всесвітньою продовольчою програмою, для роздачі соціально вразливим категоріям місцевого населення. Українська кукурудза дозволить ВПП підтримати їжею африканців впродовж 3 місяців. 

Ця відправка стала можливою завдяки донорським внескам Швеції, Нідерландів, Франції, Південної Кореї та Португалії. 

«Ми всі спільно робимо велику роботу, яку нам треба продовжувати в наступні роки. Вдячні нашим Збройним силам за те, що безпекова ситуація в Чорному морі дозволяє нам спільно робити цю роботу для народів країн, які цього насправді найбільше потребують. Ми щиро вдячні уряду Франції та офісу ВПП та урядам країн донорів таких як таких як Португалія, Корея, Швеція, Нідерланди та Італія за співфінансування цього зерна та також вклад в нашу велику спільну справу», — наголосив заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич.

До слова, цьогоріч фермери від Анголи до Замбії та Мозамбіку постраждали від найсильнішої посухи за останні сто років у середині вегетаційного періоду. Це знищило величезні площі основної культури — кукурудзи.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама