Реклама

Зерносушильний комплекс можна окупити всього за 37 діб

22 жовтня 2024 29 0
Зерносушильний комплекс ТАНДЕМ
Зерносушильний комплекс ТАНДЕМ
  • Зерносушарку краще встановлювати в період «низького сезону»
  • Зерносушильний комплекс можна окупити за 37 діб
  • Щоб окупити зерносушарку, потрібно висушити близько 15 тисяч т кукурудзи

Попереднє замовлення, купівля та встановлення зерносушильного обладнання в період «низького сезону» для фермерів є фінансово вигідним варіантом завдяки знижкам. Про це розповів керівник підприємства «НОВИЙ ЕЛЕВАТОР» Євген Романов у блозі на Elevatorist.com.

«Виробники зацікавлені у довгому плануванні свого виробничого циклу, тому пропонують вигідні для покупця умови. Це дозволяє зафіксувати найкращі ціни на послуги та продукцію. Для агробізнесу, де маржинальність суттєво залежить від ефективності витрат, така можливість стає одним із ключових факторів для прийняття рішення. Так, тільки на безплатних послугах та дисконтах «Нового елеватора» можна зекономити на одному попередньому замовленні понад 30 тис. доларів», — пояснив Євген Романов.

За його словами, якщо розпочати процес закупівлі та встановлення зерносушарки зараз або взимку, до нового сезону сушіння, можна убезпечити себе від форс-мажорів гарячого старту.

«Це дозволить вам максимально ефективно використовувати кожен день сезону збирання врожаю, коли швидкість обробки зерна критично важлива для уникнення втрат та збереження його якості. До того ж ранній запуск дає можливість протестувати систему, навчити персонал і адаптувати комплекс до специфічних умов вашого підприємства», — зазначив фахівець.

Бувають сезони, коли сушіння потребують ранні зернові, соя, соняшник та нішеві культури. Якщо встановлювати зерносушарку без запасу часу, тільки під сезон кукурудзи, можна втратити суттєвий додатковий заробіток.

Інвестиції в зерносушильне обладнання дозволяють захистити отриманий прибуток. Фіксуючи вартість обладнання зараз, ви захищаєте свої фінансові ресурси.

«Водночас окупність такого обладнання неймовірно висока, і цим радикально відрізняється від інвестицій в інші типи агротехніки. Зокрема, досвід та розрахунки фахівців «Нового елеватора» показують, що один комплекс NEK 2500 можна окупити всього за 37 діб», — додав керівник підприємства «НОВИЙ ЕЛЕВАТОР».

Для цього, за його словами, потрібно висушити 14,8 тис. т кукурудзи з початковою вологістю 24%. Це означає, що комплекс може окупитися, якщо на ньому будуть сушити збіжжя всього-на-всього з 1,2-1,3 тис. га.

Читайте також: Чому виробники тримають врожай і не поспішають із продажами — фермер розповів про причини

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама