Фермери проти відкриття ринку землі — думка

28 квітня 2016 39 0
Григорій Лазаренко, директор ТОВ «Прогрес»
Kurkul.comГригорій Лазаренко, директор ТОВ «Прогрес»

Запровадження вільного продажу землі знищить українське фермерство. Про це у інтерв’ю журналістам Kurkul.com заявив почесний працівник сільського господарства України, директор ТОВ «Прогрес» Григорій Лазаренко. Чоловік переконаний, що звичайний селянин не зможе конкурувати на ринку з іншими «гравцями».

«Найстрашніше буде, коли продадуть землю. Ми її не купимо, і ніхто не купить. Її заберуть дві-три сім’ї в Україні, саме «заберуть», не куплять. Люди у селі кажуть «ми не віддамо». А я кажу, що вони вам такі умови створять, що ви не захочете не тільки робити на тій землі, а й жити», – розповідає Григорій Лазаренко.

Натомість, чоловік має своє бачення щодо реформування земельного законодавства.

«Якщо вже і продавати, то я б зробив загальний державний земельний банк і купував би цю землю у державу, а потім здавав у оренду. Але якщо інвестор знаходиться десь у Києві, а обробляє землю в Чернігові – це не інвестор. Бо в першу чергу, повинен поповнюватися бюджет громади. На мою думку, землю видавати мають так: першим право взяти площі в оренду повинен мати житель села, а потім уже, якщо немає таких бажаючих, – житель району. Це було б справедливо. Бо податки треба платити не в Київ, а щоб не страждало наше сільське населення, щоб розвивалися села, у соціальну сферу гроші йшли від цієї оренди», – переконаний директор ТОВ «Прогрес» Григорій Лазаренко.

Детальніше по темі читайте тут.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою