Врятувати молочну галузь зможуть дотації від держави — думка

2 липня 2015 21 0
Врятувати молочну галузь зможуть дотації від держави — думка
Кurkul.comВрятувати молочну галузь зможуть дотації від держави — думка

Врятувати галузь від остаточного руйнування зможе збільшення внутрішнього ринку споживання української молочної продукції, відродження невеликих молокопереробних підприємств, створення заготівельних кооперативів та підтримка держави, яка має дотувати виробників молока. Про це повідомила депутат Чекаської обласної ради Наталія Старікова, пише сайт «Вчасно»

Створення молочних кооперативів дасть можливість людям закуповувати необхідне обладнання, здійснювати безконтактне доїння й миттєве охолодження продукту й здавати молоко вищого ґатунку, і, як наслідок, продавати його дорожче.

«В Україні закупівельна ціна на молоко мізерна. Наші одноосібники здебільшого або смиренно здають молоко за ті копійки, що пропонують виробники молочних продуктів, або намагаються продати на ринку дорожче самі, або вирізають худобу», — повідомила вона.

Влітку за літру молока дають 2-2,5 грн, а взимку – 3-4 грн, хоча у продажу та ж сама літра коштує 10-12 грн. Ситуація з занизькою закупівельною ціною на молоко триває роками і вже призвела до критичної стану самої молочній галузі. Відповідно до статистичних даних наших науковців, українці споживають молочних продуктів вдвічі менше, ніж потрібно для підтримки здоров’я. Та й поголів’я корів в господарствах всіх категорій з 1991 р. зменшилося вдвічі, з 8368 голів до 3920.

Виконано за допомогою Disqus