Відміна спецрежиму знищить сільське господарство в зоні АТО

23 травня 2016 73 0
Сільгоспвиробництво в Новоайдарському районі може буде знищено
restoring-donbass.comСільгоспвиробництво в Новоайдарському районі може буде знищено

Сільгоспвиробництво в Новоайдарському районі буде знищено до кінця року через скасування пільгового оподаткування. Про це під час наради з агровиробниками району 20 травня зазначив голова Новоайдарської райдержадміністрації Віктор Сергієнко, повідомляє «ОстроВ».

Недоступність кредитних ресурсів, відсутність інфраструктури збуту продукції, відсутність автомобільних доріг та залізничного сполучення веде до збільшення витрат на логістику до 700 грн. на тонну продукції, що робить її не конкурентоздатною.

«На думку керівників агроформувань району, скасування пільгового режиму оподаткування – помилкове рішення, яке веде до знищення малого та середнього бізнесу на селі. У зв'язку з девальвацією гривні і проведенням АТО на 30-40% виросли відпускні ціни на паливно-мастильні матеріали, добрива, засоби захисту рослин, насіння », – сказано в повідомленні.

Зі скасуванням пільгового режиму оподаткування агровиробники району тільки в рослинництві втратили більше 60 млн. грн, які йшли на закупівлю нової техніки, впровадження нових технологій, закупівлю насіння високоврожайних сортів, гібридів, мінеральних добрив, засобів захисту рослин та створення нових робочих місць.

«Особливо катастрофічна ситуація склалася в тваринництві. З урахуванням девальвації і скасуванням пільг, виробництво молока, яловичини і свинини є збитковим. Якщо справи підуть так і далі, це призведе до ліквідації тваринництва на території району до кінця року. При цьому втратять роботу 200 осіб, які залишаться без умов для існування, а бюджет втратить гроші », – йдеться у повідомленні.

Керівники сільськогосподарських підприємств прийняли рішення направити звернення з відновлення пільгового режиму оподаткування до Уряду, Парламенту і особисто депутату Верховної Ради України Віталію Курило.

Виконано за допомогою Disqus