В Київській області на АЧС захворіла свійська свиня

6 липня 2015 97 0
В Київській області на АЧС захворіла свійська свиня
Latifundist.comВ Київській області на АЧС захворіла свійська свиня

В с. Горностайпіль Іванківського району Київської області в особистому підсобному господарстві громадянина Гриви В.А. було виявлено загибель однієї свині. Це стало відомо відповідно до оперативної інформації Головного управління ветеринарної медицини в Київській області, повідомляє прес-служба Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України.

При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи встановлено діагноз на африканську чуму свиней (далі — АЧС).

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС — заплановано проведення засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Іванківській райдержадміністрації, рішенням якої буде затверджено план з ліквідації АЧС, визначено загрозливу зону та зону нагляду.

Крім того в Житомирській області, 05 липня в 30-му кварталі Більківського лісництва Радомишльського району було виявлено загибель дикого кабана, у якого також встановлено діагноз АЧС.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС заплановано проведення засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Радомишльській райдержадміністрації, рішенням якої буде затверджено план з ліквідації АЧС, визначено загрозливу зону та зону нагляду.

Виконано за допомогою Disqus