На Херсонщині власників комбайнів беруть на облік

9 червня 2016 87 0
На Херсонщині не вистачає сільгосптехніки
deere.uaНа Херсонщині не вистачає сільгосптехніки

У Департаменті АПК Херсонської ОДА терміново створюють банк даних власників зернозбиральних агрегатів, котрі не проти, щоб їхня аграрна техніка попрацювала у сусідів. Все через те, що прогнозований урожай озимої пшениці нічим буде збирати, пишуть «Херсонцы».

До «стратегічного резерву» вже зараховано 100 комбайнів із 2562, що є в Херсонській області.

«Такої кількості цілком вистачить, тому позичати в сусідніх регіонах, мабуть, потреби не буде. Інформацію про те, в кого можна взяти техніку і на яких умовах вже розповсюдили по районах», — говорить заступник директора Департаменту АПК Херсонської ОДА Андрій Недєлько.

Утім, є причини для хвилювань. Власники збиральної техніки переглянули умови оренди своїх комбайнів. Тепер вони хочуть по 700-800 гривень із гектара, тоді як торік платня за допомогу в збиранні врожаю сягала 680-700 гривень, не рахуючи вартості пального. До того ж через тривалі дощі є небезпека полягання високорослих сортів пшениці. Щоб частина хліба не залишилася у полі, в деяких районах доведеться використовувати переважно комбайни із мінімальною висотою підбирання колосу.

Виконано за допомогою Disqus