Білорусь обмежила ввезення свинини з Чернівецької області

10 червня 2016 84 0
Білорусь обмежила ввезення свинини з Чернівецької області України через спалах АЧС
meatinfo.ruБілорусь обмежила ввезення свинини з Чернівецької області України через спалах АЧС

Білорусь обмежила ввезення свинини з Чернівецької області України через спалах там особливо небезпечного захворювання — африканської чуми свиней (АЧС), повідомили «БЕЛТА» у департаменті ветеринарного і продовольчого нагляду Мінсільгосппроду Білорусі.

За інформацією Міжнародного епізоотичного бюро, на території Чернівецької області зареєстровано випадок захворювання сприйнятливих видів тварин африканською чумою свиней. У зв'язку з цим вводяться тимчасові обмеження на ввезення до Білорусі живих свиней, свинини, у тому числі м'яса диких кабанів, продуктів переробки, шкіряної, рогокопитної і кишкової сировини, щетини, мисливських трофеїв, отриманих від сприйнятливих видів тварин, кормів, бувшого у вживанні устаткування для утримання, забою і розбирання свиней.

У департаменті звернули увагу, що необхідно вжити додаткових заходів щодо контролю за забезпеченням біологічного захисту великих білоруських свинарських комплексів, а також свинарських ферм і господарств усіх форм власності. Крім того, скасовуються всі видані раніше дозволи на ввезення зазначених товарів з Чернівецької області.

Аналогічні заходи передбачені і щодо продукції з Липецької області (Російська Федерація), де зареєстровані нові випадки спалаху АЧС.

Виконано за допомогою Disqus