На Черкащині у рамках проекту з ЄС створено 20 кооперативів

24 червня 2016 92 0
У Черкаській області функціонує 28 кооперативів
prostir.uaУ Черкаській області функціонує 28 кооперативів

На Черкащині впроваджують проект «Створення регіонального навчально-практичного Центру розвитку багатофункціональних кооперативів», що фінансується Європейським Союзом у рамках грантової програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні», пише прес-служба Черкаської облдержадміністрації.

Також залучаються кошти обласного бюджету у межах Програми підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів у Черкаській області на період до 2020 р.

«Як результат, у березні-червні відповідно до діючого проекту Європейського Союзу зареєстровано 20 кооперативів із сушіння фруктів, ягідництва та вирощування кролів», — сказано у повідомленні.

Також додається, що нині у Черкаській області функціонує 28 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Вони мають різні напрями діяльності, зокрема: з обробітку землі та збирання врожаю, молочарські, м’ясні та інші.

«Це дало змогу забезпечити близько 200 сільських жителів робочими місцями. Найбільше ж кооперативів створено на Лисянщині, Монастирищині, Канівщині, Смілянщині, в Черкаському районі», – зазначає начальник управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА Ігор Колодка.

Виконано за допомогою Disqus