Росія. Аграрії вимагають знизити ПДВ

10 липня 2016 32 0
У Росії виробники фруктів й овочів просять уряд знизити для них розмір ПДВ
pixabay.comУ Росії виробники фруктів й овочів просять уряд знизити для них розмір ПДВ

У Росії виробники фруктів й овочів просять уряд знизити для них розмір податку на додану вартість на 8%, повідомляє «РЕН-ТВ».

Це повинно привести до здешевлення товару на полицях магазинів. Однак свою роль може зіграти як жадібність перекупників, так і небажання міністерства фінансів втрачати прибуток, нехай навіть на шкоду російському агропрому.

«Зниження ПДВ до 10% призведе до зниження ціни на полицях, зниження ціни на полицях спричинить збільшення споживчого попиту, тобто люди будуть більше купувати яблука», — вважає виконавчий директор Національного плодоовочевого союзу РФ Михайло Глушков.

Однак споживачам у такій «яблучний дощ» чомусь віриться насилу, і навіть продавці лукаво посміхаються при словосполученні «зниження оптових закупівельних цін».

В уряді думки розділилися: профільне відомство — Мінсільгосп виступає за поправки до Податкового кодексу, але проти виступив Мінфін.

«Попит на цю групу товарів істотно не зросте, при цьому податки, надходження у бюджет скоротяться, і це ще більше збільшить дефіцит нашого російського бюджету», — зазначає фінансовий експерт Антон Шабанов.

При цьому в уряді розраховують на збільшення виробництва яблук і груш. До 2020 р. російські компанії повинні забезпечити 80% внутрішньої потреби, але для цього треба вкладати гроші у нові сади.

Виконано за допомогою Disqus