Учені створили першого у світі робота-пастуха

20 липня 2016 54 0
В Австралії протестували нового робота-пастуха
quibbll.comВ Австралії протестували нового робота-пастуха

Учені-інженери університету Сіднея створили першого у світі робота-пастуха SwagBot, повідомляє Тraktorist.ua, посилаючись на quibbll.com.

Тести апарату з чотирма колесами почалися ще у червні. Прототип здатний збирати овець, корів і коней у стадо, пересуватися по пересіченій місцевості, об'їжджаючи непереборні перешкоди, а також транспортувати важкі вантажі у причепі.

На першому ж випробуванні робот-пастух виявив себе досить добре, погнав стадо у потрібному напрямку, не втративши ні однієї одиниці зі стада.

Дивитися по темі: В Австралії протестували нового робота-пастуха

На рухомих кінцівках робота розташовані спеціальні широкі колеса, для більш легкого проходження болотистих місцевостей. Також робот оснащений камерою і електромотором, що забезпечує екологічність і дозволяє завдяки модему стежити за стадом віддалено.

Незабаром планується додати роботу функціонал для допомоги у ветеринарній діяльності. Ученні планують оснастити робота-пастуха спеціальними датчиками для контролю температури тіла і стеження за ходою худоби, завдяки яким апарат зможе знаходити хворих тварин.

Крім того, SwagBot обладнають сенсорами, що стежать за кількістю трави на тій чи іншій ділянці поля, щоб визначити оптимальне місце для пасовища.

В Австралії протестували нового робота-пастуха

Виконано за допомогою Disqus