На Полтавщині аграрії вчились розвивати горіхівництво

22 липня 2016 111 0
На Полтавщині відбулася науково-практична конференція по горіхівництву
apk.adm-pl.gov.uaНа Полтавщині відбулася науково-практична конференція по горіхівництву

У с. Надєжда Диканського району (Полтавська область) відбулась науково-практична конференція «Перспективи розвитку садівництва, горіхівництва на Полтавщині. Експортний потенціал та інвестиційна привабливість», пише прес-служба департаменту агропромислового розвитку Полтавської обласної державної адміністрації.

Україна посідає перше місце за експортом волоського горіха в Європі. І це незважаючи на те, що горіхові дерева ростуть лише у лісосмугах та на людських подвір’ях. При цьому, квоти для експорту у країни ЄС наша держава повністю не використовує.

«Полтавщина є цікавим регіоном для горіхівництва. Ця культура є досить невибагливою до якості ґрунтів, а отже вона поза конкуренцією серед інших культур. Коренева система має високі протиерозійні властивості, а отже, є можливість вирощувати горіх на малопродуктивних та деградованих ґрунтах. І дуже важливо, сьогодні не виробник горіхів шукає ринок збуту, а ринок шукає виробників», — сказано у повідомленні.

Під час заходу було розглянуто такі питання:

  • сучасний стан та перспективи розвитку горіхівництва та садівництва в Україні;

  • оформлення земельної ділянки для садівництва, уникнення помилок;

  • експортний потенціал України в горіхівництві;

  • бізнес-планування та аналіз ризиків при закладанні горіхового саду;

  • практичний досвід горіхівництва;

  • можливості українських розплідників горіхів;

  • технології промислової переробки горіха;

  • залучення коштів Полтавського регіонального Фонду підтримки підприємництва для фінансування інвестпроектів в садівництві.

«Учасники науково-практичної конференції поділилися досвідом, ознайомились з садовими насадженнями ФОП Цінченко, оглянули розплідник з посадковим матеріалом для ущільнених посадок у садівництві», — сказано у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus