На Київщині затримали наркоаграрія

27 липня 2016 97 0
Зловмисник використовував  метод гідропоніки
npu.gov.uaЗловмисник використовував метод гідропоніки

На Київщині місцевий житель облаштував у підвальному приміщенні потужну підпільну нарколабораторію для вирощування елітних сортів коноплі, пише прес-служба Національної поліції України (НПУ).

Осередок з вирощування елітних сортів рослин конопель облаштував в підвалі гаража 45-річний житель Обухова.

«Зловмисник використовував метод гідропоніки, тобто вирощування рослин без ґрунту за допомогою води та мінеральних добрив. Для своєї протиправної діяльності наркоаграрій замовляв різноманітне насіння «елітної коноплі» використовуючи можливості Інтернет-мережі. Ціна за одну насінину становила близько €5», — сказано у повідомленні.

Також додається, що приміщення нарколабораторії було блаштоване спеціальним приладдям для швидкого вирощування рослин: сучасними системами ультрафіолетового освітлення, іригації, контролю вологості та вентиляційною системою (фільтрами, витяжками, гігрометрами та ін. обладнанням). Вартість обладнання складає понад 250 тис. грн Для підвищення якості наркотичного засобу використовувались спеціальні ґрунти з біохімічними добривами.

«Під час огляду вказаного приміщення, оперативниками вилучено понад 10 кг наркотичного засобу «марихуана». Частина вже була розфасована в поліетиленові сліп-пакети для подальшого збуту та скляні банки», — сказано у повідомленні.

Під час обшуку у домоволодінні затриманого, оперативники вилучили ще понад 1 кг «марихуани» та 1кг насіння коноплі. Загалом вартість вилученого наркотику за цінами «чорного ринку» складає понад 2 млн грн.

«За організацію та утримання підпільної нарколабораторії, а також виготовлення та зберігання наркотичних засобів з метою збуту у великих розмірах, чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна», — підсумовується у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus