На Житомирщині відбудеться свято льону

1 серпня 2016 104 0
«Повернемо льон ― відродимо село!» ― під таким девізом проводиться свято
www.rapsoil.ua«Повернемо льон ― відродимо село!» ― під таким девізом проводиться свято

У селі Стремигород Коростенського району на Житомирщині відбудеться свято льонарства, повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

Фестиваль льону тут проводиться вдруге. Цьогоріч організатори вирішили розширити його до загальнонаціонального та заручилися підтримкою Верховної Ради та Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Повернемо льон ― відродимо село!» ― під таким девізом проводиться свято. За словами організаторів, мета заходу ― відродити вирощування льону та виробництва товарів з нього в Україні.

Програма фестивалю передбачає проведення виставки сільськогосподарських підприємств ― виробників льону, виставку-продаж льняної олії, медичних та косметичних засобів на основі льону. На території працюватиме ярмарок, де будуть представлені вироби провідних майстрів народного мистецтва і художніх промислів з різних областей України, товари з льону, художня вишивка. Також тут проходитимуть майстер-класи, в тому числі і кулінарні ― приготування страв з льону та олії з льону. На концертному майданчику фестивалю виступатимуть фольклорні та театральні колективи, пройде дефіле від відомого українського дизайнера тощо.

Крім того, під час фестивалю відбудеться наукова конференція, присвячена проблемам та перспективам розвитку галузі льонарства.

До участі в заході запрошуються підприємства, які займаються вирощуванням та обробкою льону, а також всі бажаючі.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою