На Миколаївщині виробляють рідку траву

7 вересня 2016 133 0
Миколаївська компанія перетворює лікарські рослини в рідку траву
uhbdp.orgМиколаївська компанія перетворює лікарські рослини в рідку траву

На Миколаївщині ТОВ «Натуральні есенції» «перетворює» лікарські рослини у рідку траву — гідролати, повідомляє uhbdp.

«Ми вже навчилися виготовляти гідролати й ефірні масла з м'яти, меліси, ромашки, материнки, шишок ялівцю, кукурудзяних рилець, лаванди, фенхелю, кропу, коріандру, шавлії, глоду, чебрецю, полину, деревію. Наша продукція високо цінується на світовому ринку, її знають у Києві, Дніпрі, Харкові. Наші гідролати замовляють українці, які живуть за кордоном. Чому? Продукція «Натуральних есенцій» якісна, екологічно чиста, а цінова політика — гнучка. Ми налагодили зв'язки з професійні медиками, травниками, косметологами, як в Україні, так і за кордоном (Канада, США, Бутан, Словенія), які використовують нашу продукцію і відзначають її виняткові цілющі властивості», — зазначила Інеса Крашевець-Любченко, яка продовжує і розвиває сімейну справу.

За її словами, «ТОВ «Натуральні есенції» з виробництва ефірних масел і гідролатів було відкрито у 2009 р. й досі в Україні тільки ця компанія виготовляє гідролати.

«Гідролат — унікальний рослинний продукт, по суті, рідка трава. Його отримують методом холодної витяжки з рослин легких речовин, які є активними і представляють лікувальну цінність. У гідролаті фіторечовини знаходяться в підвішеному стані у дистильованій воді, яка є кістяком продукту. Активних речовин в кожній рослині досить мало, і отримати концентрований гідролат — складний процес. Але він того вартий. Завдяки унікальній технології, рослинні компоненти у гідролаті залишаються такими ж живими, як і в самих рослинах», — зазначила вона.

Крім того, за її словами, виробництво гідролатів та ефірних масел безвідходне, відходи переробки трав стають добривом для землі або мульчею.

«У нас в оренді кілька гектарів землі у Баштанському районі Миколаївської області. Тут ми культивуємо тільки ісоп. Крім того, сировину закуповуємо у фермерів, які спеціалізуються на вирощуванні лікарських трав, або на оптових базах, що займаються збором трав на продаж. Зараз завдяки співпраці з UHBDP ми знайшли відповідальних партнерів у Запорізькій області, у нас склалися тісні зв'язки з фермерами-травниками з Херсонської області. Ми готові до співпраці з людьми, що займаються вирощуванням трав», — сказала вона.

За її словами, ця рослина невибаглива, вона любить сонце і не вимагає великої кількості води.

«Ми вирощуємо цю траву вже шість років. Збирають трави вручну. Спеціальними гострими ножами знімаються тільки верхівки рослин. Урожай сушимо на складах. Ефірну олію і гідролат виробляємо в спеціальному цеху в Миколаєві», — повідомила вона.

Також Інеса Крашевець-Любченко додала, що обладнання привезли з-за кордону. Крім того, чоловік розробив кілька своїх ноу-хау, з їх допомогою процес переробки рослин став більш досконалим. Устаткування пройшло експертизу в Міністерстві охорони здоров'я України, і воно може виробляти продукцію, як для харчової, так і для медичної галузі.

Виконано за допомогою Disqus