Виробництво багаторічних трав покращить фінансовий стан господарств — Держпродспоживслужба

16 січня 2017 106 0
На Івано-Франківщині розробили рекомендації з виробництва насіння багаторічних трав
http://o-dachnik.ru/На Івано-Франківщині розробили рекомендації з виробництва насіння багаторічних трав

Виробництво багаторічних трав — запорука розвитку сільського господарства. Зокрема, висока рентабельність виробництва насіння багаторічних трав, сприятлива кон'юнктура ринку дозволять покращити фінансовий стан господарств, підвищити зайнятість населення, вирішити інші соціальні проблеми. Про це повідомляє прес-служба ГУ Держпродспоживслужби.

З метою забезпечення інформаційного супроводу діяльності служби у сфері насінництва, спеціалісти управління контролю в сфері насінництва та розсадництва ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області розробили «Методичні рекомендації з виробництва насіння багаторічних трав у господарствах області».

Адже саме збільшення об’ємів та якості виробництва всіх видів кормів слугує чи не вирішальною умовою розвитку тваринництва, збільшення об’ємів виробництва та підвищення якості продукції котрого в свою чергу є важливою ланкою сільськогосподарського виробництва у сфері забезпечення продовольчої безпеки та підвищення експортного потенціалу держави.

У Методичних рекомендаціях подано біологічну та господарську характеристику основних багаторічних трав, висвітлено вимоги до посівного матеріалу, ґрунтовно проаналізовано особливості вирощування багаторічних трав та закладання насінників з моменту підготовки ґрунту і посіву, аж до збирання і післязбиральної обробки насіння, включаючи рекомендації щодо боротьби зі шкідниками та хворобами.

Посібник буде корисним керівникам та спеціалістам колективних сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств, агрономам-насіннєводам тощо.

Рекомендації можуть стати основою для розробки регіональної програми з розвитку системи насінництва багаторічних трав.

Виконано за допомогою Disqus